Verspanende bewerkingen

De afdeling machinale verspaning van PTS Machinery is uitgerust met moderne CNC machines voor het bewerken van gietstukken, smeedstukken, las- constructies en machineonderdelen.

Mogelijke bewerkingen

De bewerkingen die PTS Machinery voor u kan uitvoeren, bestaan uit frezen, kotteren, draaien en boren. Ook kan ons ervaren team in het ontwerpproces met u meedenken om er voor te zorgen dat uw producten kostenefficiënt geproduceerd worden.

Onze diensten zijn beschikbaar in combinatie met constructiewerk, maar ook zijn wij beschikbaar om aangeleverde constructiewerken te verspanen.

Frees- en kotterbewerkingen

PTS Machinery beschikt over de nodige frees en kotterbanken die geschikt zijn voor bewerking van grotere en zwaardere stukken. We kunnen producten met een diameter van 4,5 meter en lengte van 10 meter bewerken welke een maximaal gewicht van 25 ton hebben.

We hebben ervaring met het bewerken van onderstellen van zelfrijdende machines en zware tandwielkasten maar ook kleinere producten kunnen bij ons gerealiseerd worden.

Onze frees- en kotterbanken zijn uitgerust met zowel Fanuc als Heidehain CNC besturingen. Hierbij zorgen we voor een goed programmabeheer om zo herhalingsopdrachten snel en efficiënt uit te kunnen voeren.

Draaibewerkingen

Naast de frees- en kotterbewerkingen zijn wij in staat draaibewerkingen uit te voeren. Diverse pennen, bussen en andere onderdelen worden op state of the art machines gemaakt . De producten die wij kunnen maken hebben maximaal een diameter van 780mm en maximale werkstuklengte van 3000mm.

Ook hebben wij de mogelijkheid om producten te realiseren op onze draaibank met aangedreven gereedschappen zodat axiale en radiale boor- en freesbewerkingen direct in het draaistuk gemaakt kunnen worden. Hierdoor worden omspantijd en handelingstijd verkort.

Reparatie

PTS Machinery levert niet alleen nieuwe machine onderdelen maar voert ook de nodige revisie en reparatie werkzaamheden uit in opdracht van haar klanten.

Onze specialiteit is het repareren van tandwielkasten en pomphuizen, maar ook aandrijfassen, bussen en pennen behoren tot de revisie en reparatie mogelijkheden.

verspaning_reparatie_01