Projecten

Skidding system

PTS Machinery heeft twee skid systemen ontworpen en gefabriceerd die gebruikt zullen worden om een 600 ton spooling lier van één kant naar de andere te skidden. Het doel is om de meerlijn correct op te kunnen spoelen van de transport haspel naar de trommel van de meerlijn deployment lier.

Het skid systeem is ontwikkeld voor Heerema Marine Contractors en kan zowel op de Thialf als de Aegir gebruikt worden.

Toepassing

De skid systemen zijn ontworpen om belastingen tot 200 ton aan te kunnen met een skid slag van 15.3 meter. Bij het ontwerp is er rekening gehouden met de verschillende haspels die gebruikt kunnen worden tijdens de werkzaamheden. Alle verschillende werk omstandigheden en survival loads zijn in acht genomen om de sterkte en werking van de skid systemen te verzekeren.

Daarnaast zijn de systemen zo ontworpen dat ze gedemonteerd en getransporteerd kunnen worden in 20 voet containers. Bij het ontwerp zijn er speciale kettingen gebruikt voor de aandrijving van de systemen.

Technische specificaties

  • SWL Skid system: 200t
  • Eigen gewicht Skidding system (incl. hydraulisch systeem): 45t
  • Certificering: Lloyd’s Register
  • Gebruiksomgeving: Offshore
  • Temperatuur: -20°C to 50°C

Classificatie

Het gehele productieproces is onder toezicht van Lloyd’s Register uitgevoerd, als ook de ontwerp beoordeling. Zowel Heerema als Lloyd’s vereisten volledige traceerbaarheid van alle materialen, correcte lasprocedures en certificaten, en volledige las traceerbaarheid. Door middel van een FAT is de volledige functionaliteit aangetoond van losse delen, alsook van de volledige systemen.

Levering

Vanaf het begin was het duidelijk dat er een krappe deadline was. Dit betekende dat de productie moest starten zodra het ontwerp van een onderdeel klaar was en een flexibele planning, met continue aanpassingen in de productie planning en routing. Daar bovenop viel het project midden in de zomervakantie wat invloed had op toeleveranciers als onze eigen productie. Door hard werk en vertrouwen op onze uitgebreide ervaring is het project succesvol afgerond.