Projecten

Spreaderbeam

PTS Machinery heeft een spreaderbeam opgeleverd die ontworpen is voor een hefvermogen van 4000 ton, en is verantwoordelijk geweest voor de productie en detail engineering. Het project is in samenwerking met Innovative Input uitgevoerd, die verantwoordelijk was voor het ontwerp. De spreaderbeam is ontwikkeld voor Scaldis NV en kan zowel gebruikt worden op de Rambiz als de Gulliver.

Toepassing

Deze spreader is ontworpen om lasten tot 4000 metrische ton te kunnen hijsen met een spreader afstand van 34,2 meter. Er is een optioneel klemsysteem dat aan de spreaderbeam bevestigd kan worden. In configuratie met klem kan de spreaderbeam lasten dragen tot 3000 ton met een maximale horizontale belasting van 200 ton. Verder kan de gehele samenstelling onder water wat nog voor de nodige uitdagingen met betrekking tot stabiliteit zorgde, zowel boven als onder water.

Classificatie

Het gehele productieproces is uitgevoerd onder supervisie van Lloyd’s Register. Alle materialen zijn te herleiden en alle lasprocedures zijn gekwalificeerd, zowel voor onze lassers als onze lasrobot. Tijdens de productie is er veel gebruik gemaakt van hoogwaardig staal, met plaatdiktes tot 150 millimeter.

Technische specificaties

  • SWL Spreaderbeam: 4000t vertically
  • SWL Total assembly: 3000t vertically & 200t
  • horizontally
  • OW Spreader beam: 125t
  • OW Total assembly: 165t
  • Certification: Lloyd’s Register
  • Environment: Offshore
  • Temperature: -40°C to 45°C

Harde deadline

Vanaf het begin was het duidelijk dat er een harde deadline was waar niet van afgeweken kon worden. Dit betekende dat er nauwkeurig en tot in detail gepland diende te worden vanaf het begin, maar ook het continu aanpassen van de planning en product routes. Sommige dingen kunnen simpelweg niet geanticipeerd worden en moeten tijdens de productie aangepast worden. Door het constant aanpassen van de routing van constructie naar machinale en weer terug, waarbij er ook optimaal gebruik werd gemaakt van de beschikbare middelen, en met een toegewijde werk ethiek van al het personeel, is de deadline gehaald en is de spreaderbeam volgens planning geladen voor transport. Dit tot grote tevredenheid van de klant en alle betrokken partners.