Projecten

Beam Placing Unit

PTS Machinery heeft een Beam Placing Unit opgeleverd die ontworpen is om lasten tot en met 120 ton aan te kunnen, en was verantwoordelijk voor de productie en detail engineering. Het project is met succes afgerond in samenwerking met de betrokken leveranciers, die verantwoordelijk waren voor de Hydraulic Power Unit. De Beam Placing Unit is ontwikkeld voor BAM International en is gebruikt voor de bouw van een yetty in het Ichtys project in Australië.

Toepassing

De Beam Placing Unit is ontworpen om voorgefabriceerde betonnen T-balken te hanteren, met een gewicht tot en met 120 ton en een lengte van 24 meter. Eenmaal opgepakt moeten de T-balken getransporteerd worden over een afstand tot en met 57,5 km in één richting. Er deden zich wel enkele uitdagingen voor met betrekking tot de stabiliteit, aangezien de balken naast de Beam Placing Unit opgepakt en neergezet moesten worden tijdens het laden en lossen.

Technische specificaties

  • Vermogen: 61 kW
  • Maximum hefvermogen (WLL): 120 ton
  • Afmetingen (L x B x H): 30m x 5m x 10,3m
  • Gesynchroniseerde besturing d.m.v. wegmeetsysteem

Project details Australië

  • Aantal balken getransporteerd: 445
  • Totaal gewicht getransporteerd: ±40.000 ton
  • Afgelegde weg: 51.175 km

Classificatie

Het gehele productieproces is zo uitgevoerd dat het naast de internationale standaard procedures ook in overeenstemming was met de Australische normen en standaarden. Om hieraan te voldoen, en de wensen van de klant, is er voor volledige materiaal traceerbaarheid gezorgd, alsook gekwalificeerde procedures voor onze lassers en lasrobot.

Testen en assembleren

Aangezien de Beam Placing Unit zijn werk moest doen in Australië, was het belangrijk om een juiste werking er van te garanderen voor het getransporteerd zou worden. Om dit te verwezenlijken is de Beam Placing Unit geassembleerd en getest in Nederland. In Australië is er assistentie verleend, aangezien de gehele Beam Placing Unit daar weer geassembleerd en getest diende te worden.